Slim, slimmer, slimst

De Google Home

door Lennert De Ryck ⎥ Aug 13, 2019

De Google Home, die ondertussen 3 jaar beschikbaar is, toont nog steeds aan dat het alle verwachtingen kan invullen.

De slimme speaker huist de Google Assistant welke op zijn (of haar, afhankelijk van de instellingen) beurt zowat al je vragen kan beantwoorden. Kan deze dit niet dan laat de Assistant dit meestal op een ludieke wijze weten aan de gebruiker.

Helaas hebben we in België even moeten wachten op de ondersteuning. Aangezien Google een Amerikaans bedrijf is, is het logisch dat het natuurlijk voorkeur geeft aan de Engelstalige gemeenschap. Nu de Assistant sinds mei beschikbaar is hebben we al even de tijd gehad om deze uit te testen.

Alhoewel de verwachtingen niet erg hoog waren aangezien de Nederlandse versie nog niet lang uit is, toch heeft de Assistant al doen verrassen.

Het meest opvallende is de snelheid waarmee Belgische bedrijven een samenwerking aangingen met Google.

Het meest opvallende is de snelheid waarmee Belgische bedrijven een samenwerking aangingen met Google. Qmusic, Colruyt, Bpost, en meer ontwikkelden al functies voor de Assistant. Je kan bijvoorbeeld vragen: “Praat met VRT”, en dan zal de Assistant je doorverbinden met de applicatie van VRT Nieuws. De zoetgevooisde stem van Martine Tanghe verwelkomt je dan en vraagt je wat je moet doen.

Het is maar één van enkele voorbeelden van wat je kan doen met de Assistant. Ook het aansturen van slimmer apparaten is mogelijk. Zo kan je ook vragen om muziek af te spelen op je Chromecast (Audio) met slechts enkele woorden.

#Google Assistant
#Artificiële Intelligentie
#Smart home

Meer ideeën

This page was embedded

Embedding is not supported

Developing a website is a lot of work, so just put an link to this page on your site
or view this page by clicking the button below ;)

Open on new tab